TR EN

FOOD CHEMISTRY AND ANALYSES II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY242 FOOD CHEMISTRY AND ANALYSES II 4 5 4 5

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Besin kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan objektif ve subjektif yöntemleri kullanır.
Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlere örneklerle açıklar.
Et, yumurta, süt ve tahılların temel besin gruplarının genel yapılarını ve özelliklerini tanımlar.
Gıdaların işlenmesi sürecinde besinlerde meydana gelen önemli kimyasal reaksiyonları keşfeder.
Besinlerin kimyasal analizlerinde kullanılan temel laboratuvar tekniklerini takip eder.
Doğal pigmentlerin ve renklendiricilerin yapı ve özelliklerini tanımlar. 4 (C-IDENTIFIES)
Gıda katkı maddelerinin gıda kalitesi ve güvenliği üzerindeki etkilerini ana hatlarıyla belirtir.
Fonksiyonel besinleri ve sağlık üzerine etkilerini açıklar.
Genetiği değiştirilmiş gıdaların üretim süreçlerini ve sağlık üzerindeki olası etkilerini açıklar.
Çay, kahve, kakao ve çikolatanın kimyasal özelliklerini ve sağlık üzerindeki fonksiyonel etkilerini açıklar.