TR EN

NUTRITIONAL EPIDEMIOLOGY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY348 NUTRITIONAL EPIDEMIOLOGY 6 2 2 4

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Epidemiyoloji ve beslenme epidemiyolojisini tanımlar.
Beslenme sorunları ve risk grupları açısından besin ve beslenme politikalarının önemini savunur.
Beslenme epidemiyolojisinde kullanılan araştırma yöntemlerini açıklar ve uygular.
Diyetisyenin halk sağlığının geliştirilmesindeki rolünü ve beslenme politikalarının planlanması ve yönetimindeki yerini açıklar.
Protein enerji malnütrisyonunu ve epidemiyolojisini açıklar.
Obeziteyi ve epidemiyolojisini inceler.
Diyabet ve epidemiyolojisini ana hatlarıyla belirtir.
Kardiyovasküler hastalıklar ve epidemiyolojisini tanımlar.
Kanser ve epidemiyolojisini analiz eder.
Kemik hastalıkları ve epidemiyolojisini ilişkilendirir.
Diş çürükleri ve epidemiyolojisini açıklar.
Vitamin ve mineral yetersizlikleri ve epidemiyolojisini açıklar.
Dünyada ve Türkiye'de uygulanan beslenme politikalarını analiz eder ve bu politikaları halk sağlığı ile ilişkilendirir.