TR EN

FOOD PROCESSING PRINCIPLES COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GKP108 FOOD PROCESSING PRINCIPLES 2 3 3 4

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Cemeroğlu, B. S. (2017). Gıda mühendisliğinde temel işlemler. AC Yayınevi.
Saldamlı, İ., Saldamlı, E. (2004). Gıda Endüstrisi Makineleri. 2. baskı, Savaş Kitapevi, Ankara
R.P.Sing and D.R.Heldman. Introduction of Food Engineering, 2001, Academic Press, UK
Gürses, Ö. L., 1986. Gıda İşleme Mühendisliği- II, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara
Pınar Şanlıbaba, Yalçın Güçer. 2022. Endüstriyel Gıda Üretim Teknikleri, Nobel Akademik Yayıncılık
Yavuz Yüksel. 2017. Gıda makine ve ekipmanları