TR EN

FOOD PRESERVATION METHODS COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GKP212 FOOD PRESERVATION METHODS 3 3 3 4

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Cemeroğlu, B. (2018). Meyve ve sebze işleme teknolojisi. Bizim Grup Basımevi Ajans Tanıtım Org.
Cemeroğlu, B. (2005). Gıda mühendisliğinde temel işlemler. Gıda teknolojisi dergisi yayınları.
Saldamlı, İ. (2004). Gıda endüstrisi makineleri. BRC Ofset.
Paul Singh, R., Helman, D.R., Baysal, T., ve İçier, F. (2015). Gıda Mühendisliğine Giriş. Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık.
Baysal, T., İçier, F., ve Baysal A.H. (2011). Güncel Elektriksel Isıtma Yöntemleri. Sidas Medya
McClements, D.J. (2015). Food emulsions: principles, practices, and techniques. CRC press s.
Varzakas, T.ve Tzia, C.(2014). Food engineering handbook: food process engineering. CRC Press s.