| Kurgun, H. , Bağıran Özşeker, D. (2016). Gastronomi ve Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık. |
| Rinaldi, C. (2017). Food and Gastronomy for Sustainable Place Development: A Multidisciplinary Analysis of Different Theoretical Approaches. Sustainability, 9(10), 1748. |
| Yılmaz, H. (2016). Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi. Ankara: Detay Yayıncılık. |
| Sarıışık, M. (2019). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi. Ankara: Detay Yayıncılık. |
| Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri & Milenyum ve Ötesi. Ankara: Detay Yayıncılık. |
| Durlu Özkaya, F., Sünnetçioğlu, S., Can, A. (2013). Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Hareketliliğinde Coğrafi İşaretlemenin Rolü. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 1/1, 13-20. |
| Kocaman, M., Kocaman, E. (2019). Yavaş şehir modelinde kültürel ve gastronomik ürünler ile marka şehir oluşturmak: Zile örneği. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Yıl:18 Sayı:35, s.837-850. |
| Savgın, E. C., Zengin, B. (2019). Çiftlik Turizmi Faaliyetlerinin Geleneksel Mutfak Kültürü Sürdürülebilirliği Açısından
Değerlendirilmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 7/1, 484-504. |
| İnternet Kaynağı: TEDxAthens (2017).
https://www.youtube.com/watch?v=bsh7Jk_1bas |