TR EN

SUSTAINABLE GASTRONOMY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GST517 SUSTAINABLE GASTRONOMY 1 3 3 6

RECOMMENDED READING

Kurgun, H. , Bağıran Özşeker, D. (2016). Gastronomi ve Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık.
Rinaldi, C. (2017). Food and Gastronomy for Sustainable Place Development: A Multidisciplinary Analysis of Different Theoretical Approaches. Sustainability, 9(10), 1748.
Yılmaz, H. (2016). Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi. Ankara: Detay Yayıncılık.
Sarıışık, M. (2019). Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi. Ankara: Detay Yayıncılık.
Kurgun, H. (2017). Gastronomi Trendleri & Milenyum ve Ötesi. Ankara: Detay Yayıncılık.
Durlu Özkaya, F., Sünnetçioğlu, S., Can, A. (2013). Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Hareketliliğinde Coğrafi İşaretlemenin Rolü. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 1/1, 13-20.
Kocaman, M., Kocaman, E. (2019). Yavaş şehir modelinde kültürel ve gastronomik ürünler ile marka şehir oluşturmak: Zile örneği. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Yıl:18 Sayı:35, s.837-850.
Savgın, E. C., Zengin, B. (2019). Çiftlik Turizmi Faaliyetlerinin Geleneksel Mutfak Kültürü Sürdürülebilirliği Açısından Değerlendirilmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies 7/1, 484-504.
İnternet Kaynağı: TEDxAthens (2017). https://www.youtube.com/watch?v=bsh7Jk_1bas