TR EN

MENU PLANNING COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY455 MENU PLANNING 3 3 3 6

RECOMMENDED READING

Doğan, M. (2022). Menü planlama ve standart reçeteler. In Toplu beslenme sistemleri ve catering hizmetleri yönetimi (ss. 91–107). Nobel Akademik Yayınları. Institute of Medicine (US) Committee on Nutrition Standards for National School Lunch and B
Institute of Medicine (US) Committee on Nutrition Standards for National School Lunch and Breakfast Programs, Stallings, V. A., & Taylor, C. L. (Eds.). (2008). Nutrition standards and meal requirements for National School Lunch and Breakfast Programs: Phase I. Proposed approach for recommending revisions. National Academies Press (US).
Merdol, T. K. (2020). Toplu beslenme yapılan kurumlar için standart yemek tarifeleri (8. baskı). Hatiboğlu Yayıncılık.
T.C. Eğitim Bakanlığı. (2016). Pansiyonlu okullar için beslenme hizmetleri rehberi. Ankara.
T.C. Sağlık Bakanlığı. (2019). Türkiye beslenme rehberi (TÜBER). Ankara.
T.C. Sağlık Bakanlığı. (2020). Toplu beslenme sistemleri (toplu tüketim yerleri) için ulusal menü planlama ve uygulama rehberi. Ankara.