TR EN

MENÜ PLANLAMA DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY455 MENÜ PLANLAMA 7 3 3 6

KAYNAKLAR

T.C. Sağlık Bakanlığı. (2020). Toplu beslenme sistemleri (toplu tüketim yerleri) için ulusal menü planlama ve uygulama rehberi. Ankara.
T.C. Eğitim Bakanlığı. (2016). Pansiyonlu okullar için beslenme hizmetleri rehberi. Ankara.
T.C. Sağlık Bakanlığı. (2019). Türkiye beslenme rehberi (TÜBER). Ankara.
Merdol, T. K. (2020). Toplu beslenme yapılan kurumlar için standart yemek tarifeleri (8. baskı). Hatiboğlu Yayıncılık.
Doğan, M. (2022). Menü planlama ve standart reçeteler.In Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi (pp. 91-107). Nobel Akademik Yayınları, Ankara.ISBN:978-605-7928-07-8
Institute of Medicine (US) Committee on Nutrition Standards for National School Lunch and Breakfast Programs, Stallings, V. A., & Taylor, C. L. (Eds.). (2008). Nutrition Standards and Meal Requirements for National School Lunch and Breakfast Programs: Phase I. Proposed Approach for Recommending Revisions. National Academies Press (US).