MUTFAK TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY328 |
MUTFAK TEKNOLOJİSİ |
5 |
3 |
3 |
5 |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
Hafta |
Ön Hazırlık |
Konular |
Yöntem |
1 |
- |
Mutfak Bilgisi |
Anlatım, Uygulama |
2 |
Kitap okuma |
Mutfak Çeşitleri |
Anlatım, Uygulama |
3 |
Kitap okuma |
Mutfağın Bölümleri Ve Çalışma Alanları |
Anlatım |
4 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Mutfak-Salon İlişkisi |
Anlatım, Uygulama |
5 |
Kitap okuma |
Mutfak Bölümünün Diğer Departmanlarla İlişkileri |
Anlatım |
6 |
Literatür taraması |
Mutfak Çalışanları, Kıyafetler |
Anlatım |
7 |
Literatür taraması |
Mutfakta Hijyen ve Sanitasyon |
Anlatım |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Kitap okuma |
Karbonhidratlar,Su |
Anlatım |
10 |
Kitap okuma |
Proteinler |
Uygulama |
11 |
Kitap okuma |
Yağlar, Vitaminler, Mineraller |
Uygulama |
12 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Tahıl teknolojisi |
Uygulama |
13 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Süt teknolojisi |
Uygulama |
14 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Et teknolojisi |
Anlatım, Uygulama |
15 |
Kitap okuma |
Meyve sebze teknolojisi |
Anlatım |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |