Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Mezunlar;  kamu hastanelerinde, özel hastanelerde ve kliniklerde, işitme cihazı üretim, satış ve uygulama merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, üniversitelerde görev yapabilirler. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayabilirler.

Çalışma Olanakları

Odyologlar kamu hastanelerinde, özel hastanelerde, özel kliniklerde, işitme cihazı üretim ve satış merkezlerinde, koklear implant firmalarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, işitme engelliler okulunda, üniversiteler ve araştırma merkezlerinde, endüstriyel firmalarda, okullarda, huzurevlerinde mesleklerini gerçekleştirebilirler. Pediatrik odyolog, eğitim odyoloğu, klinik ve rehabilitasyon odyoloğu, endüstriyel odyolog olarak farklı sektörlerde çalışabilmektedir. Bölüm mezunlarımız, akademik kariyer için yüksek lisans ve doktora programlarına başvurabilirler.

Yatay Geçiş

Programa kayıtlı öğrenciler sağlık bilimleri bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş