BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

BIL427 BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ 5 3 3 5

Amaç: Biyomedikal mühendisliğinin kapsamı ve çalışma alanları hakkında bilgi vererek öğrencilerde biyomedikal mühendisliği kavramının oluşmasına katkıda bulunmak. Biyomedikal mühendisliği eğitiminin kendilerine kazandıracağı yetenekler üzerinde öğrencilerin tartışmasını ve düşünmesini sağlayarak öğrencilerin kendilerini biyomedikal mühendisliği eğitimine hazırlamalarını ve gelecekten beklentileriyle alacakları eğitim arasında bağ kurmalarını sağlamak.
İçerik: Biyomedikal mühendisliğinin tanımı, kapsamı, tarihçesi. Tıp tarihi. İnsan anatomi ve fizyolojisi. Biyomekanik. Rehabilitasyon mühendisliği. Biyomalzemeler. Doku mühendisliği. Biyoenstrümantasyon. Biyomedikal algılayıcılar. Biyomedikal işaret işleme. Biyoinformatik. Medikal görüntüleme. Biyomedikal etik.