KISA FİLM DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

RTP212 KISA FİLM 3 3 2 5

Amaç: Teori ve uygulama süreçleri üzerine yapılandırılan Kısa Film dersi öğrencilerin hem teknik hem de sanat alanında yetkinlik kazanmalarını amaçlar. Bu ders ile öğrenci; kısa film hazırlık, yapım ve yapım sonrası aşamaları ile ilgili yeterlikleri kazanır.
İçerik: Öğrenciler belirledikleri proje konularıyla ilgili olarak proje danışmanlarıyla birlikte çalışmalarını yürütürler. Kısa film üretim için çekim öncesi(Pre-Production)-çekim(Production)-çekim sonrası (Post Production) süreçleri incelenir. Bir ana fikrin senaryoya dönüştürülmesi tartışılır. Ekipler danışmanlarıyla senaryolarını geliştirir. Yurtiçinde ve yurtdışında bulunan senaryo yazım desteği fonları incelenir. Film fonları için dosya hazırlama süreçleri örnek bir proje üzerinden anlatılır. Sinemanın temel prensiplerinin incelenip uygulamalarının yapılır. Çekim senaryosu yazımı örnekler incelenerek anlatılır. Örnek kısa kurmaca filmler izlenerek çözümlemeleri yapılır. Uzun metrajlı bir filmin seçilen sahnesinin çekim senaryosu yazılır. Yurtiçinde ve yurtdışında bulunan yapım desteği fonları incelenir. Fonlar için dosya hazırlama süreçleri örnek bir proje üzerinden anlatılır. Ekipler film proje dosyalarını sınıf ortamında savunurlar. Öğrenciler projelerini geliştirmek için belirli aralıklarla bir araya gelirler. Ekipler bir filmin çekim öncesi, çekim, çekim sonrası ve dağıtım süreçlerini yürütürler. Ekipler hazırladıkları filmlerin gösterimlerini ve söyleşilerini yaparak filmin üretimi hakkında sınıf arkadaşlarına ve danışmanlarına bilgi verirler.