Programın Amacı

Programın genel amacı, öğrencileri ergoterapist olarak mesleğe hazırlamaktır. Mezunlar, kırsal kesim ve uzak alanlar da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda pratik yapabileceklerdir. Çağdaş bir sağlık profesyonelinin kişi merkezli olması için hazırlanması ve disiplinler arası bir ekip içinde etkin bir şekilde çalışılması üzerinde durulacaktır. Kursun amacı, mezunların Ergoterapi için Yeterlilik Standartlarını karşılamalarını sağlamak için geliştirilmiştir.

Programın Hedefi

Bilimsel çalışmayı ilke edinmiş, multidisipliner çalışmaya yatkın ve toplumsal gelişmişlik düzeyine katkı sağlayacak Ergoterapistler yetiştirmek.

Ergoterapistler aynı zamanda ilgili yüksek lisans ve doktora eğitimi ile akademik kariyerlerine devam edebilir.Ergoterapistler hastanelerde, kliniklerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, okullarda, ev bakımı programlarda, toplum sağlık merkezlerinde, huzurevlerinde, fabrika ve işyerlerinde çalışabilirler. Günümüzde mezunlarımızın çalışmayı en çok tercih ettikleri alanlar ise devlet hastaneleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleridir.Ergoterapistler, yüksek lisans ve doktora çalışması yaparak akademik kariyer basamaklarında ilerleyebilir. Çalışma alanlarına bağlı olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilir ve görev alabilirler.

Çalışma Alanları

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Bu programa kayitli öğrenciler sağlik bilimleri bölümleri arasinda yatay geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Yok.