Programın Amacı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanına giren hareket ve fonksiyon bozukluklarını belirleyebilen önleyici ve tedavi edici yaklaşımları uygulayabilmek için gerekli bilgi ve beceri yetkinliğine sahip, etik prensipleri benimseyen, farklı meslek gruplarıyla ekip çalışması planlayabilen veya ekipte yer alabilen, bilgi teknolojilerini veya bilimsel araştırma yöntemlerini etkin şekilde kullanabilen ve kanıta dayalı uygulamalar oluşturabilen mezunlar yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Bölüme kabul edilen öğrencilerin program yeterliliklerini karşılayan en az 240 AKTS ‘lik dersi başarı ile tamamlamaları, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında lisans derecesi alarak fizyoterapist ünvanına hak kazanmalarıdır.

Bu programdan mezun olan fizyoterapistler sağlık profesyonelleri olarak çalışabilir ve isterlerse kariyerlerini daha üst düzeyde akademik çalışmalarla ilerletebilirler.

Çalışma Alanları

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Bu programa kayıtlı öğrenciler sağlik bilimleri bölümleri arasinda yatay geçiş yapabilirler.