Bölümün amacı, havacılık sektöründeki işletmelerin yönetiminde ve hava alanlarında yer hizmetlerinde çalışacak kadroları en çağdaş ve güncel bilgi ve vasıflarla donatmak, sektörde en başarılı şekilde hizmet verecek şekilde yetiştirmektir. Ayrıca, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü, havacılık sektöründe teorik ve pratik bilgiye sahip deneyimli ve bilgili öğrenciler yetiştirmenin yanında, ileri düzeyde bilimsel çalışmalara ve araştırmalara da katkıda bulunabilecek, havacılık alanında deneyimli yöneticiler ve eğiticiler yetiştirmeyi de amaçlamaktadır.
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’nün hedefi sektörde faaliyet gösteren işletmelerin hem güncel hem de gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip adayların yetiştirilmesidir. Öğrenciler Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans derecesiyle profesyonel kapasitelerinin güçlenmesini sağlayacak ve havacılığın farklı disiplinlerinde lider konumlarında rol üstlenmelerine yardım edecek zengin bir akademik bilgi birikimine sahip olacaklardır.
Havacılık sektörünün hızlı gelişimi ve bu alanda nitelikli elemanlara karşı her geçen gün artan ihtiyaç, bu alanda yetişmiş uzmanlara duyulan talebin gelecekte daha da yüksek olacağını göstermesi bakımından bölüm mezunlarının en büyük avantajıdır.
Bölümden mezun olanlar çeşitli sektörlerde, kamu ve özel kuruluşlarda, hava yolu şirketlerinde ve yer hizmetleri, kargo hizmetleri, uçuş operasyonu, havaalanı planlama hizmetleri gibi çeşitli havaalanı hizmetlerinde, uluslar arası seviyede iş bulma imkanına sahip olacaklardır.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret, İşletme ve Ekonomi ve Finans bölümlerinden not ortalaması ile, TM1 puan türünde ilgili bölüme ve ilgili yıla ait taban puanlarının yeterli olması halinde tüm lisans ve önlisans bölümlerinden yatay geçiş yapılır.