Sağlık kayıtları, finansal işlemler, savunma ve eğitim verileri gibi değerli ve kritik bilgiler internette saklanmakta ve işlenmektedir. Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı bu bilgi, belge ve verilerin güvenliğini sağlama; oluşabilecek güvenlik problemlerinin çözüm üretebilen uzman elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bilişim Güvenliği Teknolojisi programından mezun olan öğrencilerimiz internet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan, bilgisayar ağı olan, elektronik ticaret yapan, uzaktan eğitim yapan, vb. kuruluşlarda; sistem güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı ve internet programcısı olarak çalışabilirler.

TYT puan türü ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Endüstri Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik – Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği.