TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Alanıyla ilgili konu ve kavramları özümsemiş, mühendislik projelerini standartlara ve yönetmeliklere uygun bir şekilde uygulayabilecek gerekli alt yapıyı kazanmış nitelikli inşaat teknikerleri yetiştirebilmektir.

Programın Hedefi

Mesleki olarak matematik ve fen bilimleri alanlarıyla ilgili ve yeterli alt yapıya sahip olabilen, bireysel veya ortak çalışma gruplarına uyum sağlayarak çalışabilen, arazi ortamında çalışabilen, metraj, hakediş, satınalma, raporlama, teknik çizimleri yapabilen, sosyal sorumluluklarını yerine getirebilen, meslek etiğine uyabilen. eğitiminde sürekliliği takip edip teknolojiyi kullanabilen ve mesleğine adapte edebilen büro ve şantiye ortamında çalışabilecek bireyler yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

Devlet Su İşleri, Karayolları, Köy Hizmetleri, Tapu Kadastro, Bayındırlık Müdürlükleri ve belediyeler gibi kamu kuruluşlarında, ayrıca özel sektöre ait hazır beton santralleri, mühendislik ve mimarlık bürolarında, müteahhitlik ve müşavirlik hizmeti veren kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışma imkanları vardır.

Bölümün Geleceği

İnşaat Teknolojisi Programı doğrudan insan hayatına etkisi bulunduğundan her zaman devamlılığı ve gelişimi olan bir programdır. Konutlar barınma ihtiyacını, AVM-kafe restoran market veya barajlar gibi yapılar yeme içme ihtiyacını, köprüler karayolları tüneller gibi yapılar ulaşım ihtiyacını, üniversiteler vb. yapılar eğitim ihtiyacını, hastane sağlık ocakları gibi yapılar da sağlık ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Tüm bu sıralanan yapıların yapımında mutlaka, mimar-mühendis ve teknikere ihtiyaç bulunmaktadır. Bu durumda İnşaat Teknolojisi Programının en büyük avantajı mezunlarının daimi olarak istihdam edilebileceğini göstermektedir.

 

Kimler Seçmeli

Sayısal akıl yürütme gücüne sahip,

Şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen,

Fen bilimlerinde başarılı (özellikle matematik ve fizik alanlarında)

Sorumluluk sahibi, dikkatli,

Problem çözme becerisine sahip öğrenci adaylarımız bölümümüzde başarılı olacaklardır.

 

Çalışma Alanları

İnşaat teknolojisinden mezun olan öğrenciler; mal ve hizmet üreten firmalarda, konut inşaati, yol inşaati, baraj, köprüler, su iletim hatlari, yer alti yapilari ve tüm üst yapi inşaati yapan firmalarda, yapı onarım ve denetim firmalarinda ,mimari bürolarda, kamu ve özel sektörde çalışabilmektedirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

YGS-1 puanı ile öğrenci alan bölümlere geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

İnşaat Mühendisliği- Mimarlık