Spor Yöneticiliği Bölümü; spor endüstrisi içerisinde yer alan organizasyonlarla birlikte, kamu ya da özel sektördeki sporla ilgili kurumlara, okullara ve üniversitelere; bilimsel temellere dayalı bilgilerle hizmet verebilecek yönetme ve yönlendirme yeteneğine sahip, problemlere çözüm getirme becerisi kazanmış, iyi iletişim kurabilen ve ekip çalışma anlayışını benimseyen yöneticiler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.
Bölümümüz; yönetimin ve spor yönetiminin etkinlik ve rasyonellik için var olduğunu içselleştirmiş; uluslararası standartlarda bir eğitim anlayışını benimseyerek, spor endüstrisine yön verebilecek spor yöneticileri yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Spor yöneticisi adaylarına, spor endüstrisindeki dinamik ve gelişen yapı içerisinde yer alan “Etkinlik yönetimi firmaları”, “Spor pazarlaması firmaları”, “Ticari amaçlı spor salonları”, “Şirketlerin sağlık ve zindelik birimleri”, “Görsel ve yazılı medya kuruluşları”, “Şirketlerin sponsorluk hizmetleriyle ilgili birimleri”, “Yerel Yönetimler Spor Departmanları”, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve çeşitli birimleri”, “Turizm Sektörü ve Oteller”, “Amatör ve Profesyonel Şubesi bulunan Spor Kulüpleri”, “Ulusal ve Uluslararası Spor Federasyonlarında çeşitli kariyer fırsatları sunulmaktadır.
Spor ekonomisi dünyadaki en büyük endüstrilerden bir tanesidir. Günümüzde sportif organizasyonlar özellikle performans boyutunda sergilendiğinde çok sayıda insana ulaşabilir. Bu ekonomiyi yönetmek profesyonel düzeyde çalışmalar yapmaya bağlıdır. Bunun için de profesyonel spor yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Spor sektörü var oldukça spor yöneticilerine olan ihtiyaç da her daim var olacaktır.
Spor yöneticiliği bölümünü spora gönül vermiş aynı zamanda sportif organizasyonları planlama, uygulama, koordine etme, yönlendirme ve kontrol fonksiyonları ile yönetebilmeye ilgili olan kişiler seçebilir. 4 yıllık bir eğitim programının akabinde çeşitli spor kuluplerinde tesis amiri pozsiyonunda, kulüplerde spor yöneticisi pozisyonunda iş imkanları bulunmaktadır.
Kamu (Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlari), yerel yönetimler, spor kulübü ve vakiflar gibi gönüllü kuruluşlar ile spor işletmeleri mezunlarimizin çalişma alanlarini oluşturmaktadir.
İlgili mevzuattaki şartların yerine getirilmesi kaydıyla bütün fakülte ve yüksekokullara Kurum-içi yatay geçiş yapılabilir. Ayrıca diğer kurumların benzer programlarına yatay geçiş imkân vardır.
Spor yönetimi ile ilgili ön-lisans programlarından bölümüne dikey geçiş yapılabilir.