TR EN

GRADUATION THESIS DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY444E GRADUATION THESIS 8 6 3 4

DERS BİLGİLERİ

Dersin Öğretim Dili : İngilizce
Dersin Düzeyi LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Ders Ön Koşulu Yok

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Bireysel araştırma yapma ve tez hazırlamaya ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Besin, beslenme ve diyetetik ile ilintili güncel konularda bireysel araştırmaların planlanması ve yürütülmesi, danışman denetiminde tez çalışmasının planlanması, literatür araştırması, amaç ve hipotez, materyal ve yöntem, sonuçlar, tartışma ve referansların belirtilmesi, rapor halinde sunulması.

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Veri toplama ve analizi yöntemlerinin güçlü ve zayıf yönlerini fark eder.
Araştırma raporları ve makaleleri inceler.
Uygun istatistiksel yöntemlerini uygular.
Verilerini literatürü referans alarak yorumlar.
Makale veya araştırma raporlarını değerlendirerek araştırma projesi geliştirir.

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Oryantasyon -
2 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Konu Seçimine Yönelik Araştırma, Literatür Taraması -
3 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Tez Konusunun Kararlaştırılması ve Çerçevesinin Oluşturulması -
4 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Çalışmanın İşlem Basamaklarının ve Araştırma Yönteminin Belirlenmesi -
5 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Literatür Taraması ve İlgili Makalelerin İncelemesi -
6 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Literatür Taraması ve İlgili Makalelerin İncelemesi -
7 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Veri Toplama Araçlarının Geliştirilmesi -
8 - ARA SINAV -
9 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Veri Toplama Formlarının ve Araçlarının Uygulamalarının Yapılması -
10 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Veri Toplama Formlarının ve Araçlarının Uygulamalarının Yapılması -
11 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Veri Toplama Formlarının ve Araçlarının Uygulamalarının Yapılması -
12 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Verilerin Analizi ve Tez Yazımı -
13 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Verilerin Analizi ve Tez Yazımı -
14 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Verilerin Analizi ve Tez Yazımı -
15 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Verilerin Analizi ve Tez Yazımı -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

KAYNAKLAR

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Yarıyıl İçi Yapılan Çalışmaların Ölçme ve Değerlendirmesi Etkinlik Sayısı Katkı Yüzdesi Açıklama
(0) Etkisiz (1) En Düşük (2) Düşük (3) Orta (4) İyi (5) Çok İyi
0 1 2 3 4 5

DERSİN PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARINA KATKISI

BİLGİ
Kuramsal
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Özellikle insan, çevre ve besin arasındaki ilişkiyi inceleyen, beslenme ve diyetetik uygulama biliminin temelini oluşturan tüm disiplinler ile ilgili bilgiyi değerlendirir.
5
2
Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel bilgi ve uygulamaları tanımlar.
5
BİLGİ
Olgusal
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında bilgi edinme ve bilgi verme sürecinde güncel teknolojik kaynakları kullananır.
5
BECERİLER
Bilişsel
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Beslenmeyle ilintili genel sağlık sorunlarını değerlendirir.
4
2
Beslenme ve Diyetetik uygulamalarını bu alandaki bilgi birikimini kullanarak açıklar.
4
BECERİLER
Uygulamalı
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Beslenme ve Diyetetik alanındaki bilgilerin kullanımında yasal ve etik ilkeleri uygular.
4
YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Beslenme ve Diyetetik alanında sahip olunan bilgi ve yetenekleri uygular.
5
2
Diyetisyenlik mesleğini etkileyen plan, politika, yasa, yönetmelik ve mevzuatları takip eder.
1
YETKİNLİKLER
Öğrenme Yetkinliği
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Beslenme ve Diyetetik alanıyla ilgili bilgileri eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir.
5
YETKİNLİKLER
İletişim ve Sosyal Yetkinlik
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Yeterli yabancı dil bilgisi ile Beslenme ve Diyetetik alanında yeni gelişmeleri takip eder.
5
2
Bireyler arası yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar.
4
YETKİNLİKLER
Alana Özgü Yetkinlik
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Üretim-tüketim zincirinde birey ve toplumun besin kalitesine etki eden etmenleri değerlendirir.
3
2
Danışanların sağlık, sosyal ve çevre durumları ile ilgili sorunlarına cevap verir.
0
3
Danışanların beslenme durumlarını değerlendirir.
0
4
Danışanların klinik bulgularını beslenme açısından yorumlar.
0
5
Danışana özgü beslenme tedavileri planlar.
0

DERSİN İŞ YÜKÜ VE AKTS KREDİSİ

Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri İş Yükü
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri Etkinlik(hafta sayısı) Süresi(saat sayısı) Toplam İş Yükü
Ders 14 6 84
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 14 1 14
Ara Sınav 1 1 1
Ara Sınav Hazırlığı 7 1 7
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 37 0 107
Genel Toplam 107
Toplam İş Yükü / 25.5 4,2
Dersin AKTS(ECTS) Kredisi 4,0