TR EN

YABANCI DİL I (İNG.) DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
YDL101 YABANCI DİL I (İNG.) 1 3 3 3

DERS BİLGİLERİ

Dersin Öğretim Dili : İngilizce
Dersin Düzeyi LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi NEVRUZ BERNA TATLISU
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi
Ders Ön Koşulu Yok

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: İngilizcenin aktif kullanımına ilişkin bilgi, davranış ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Temel gramer kuralları, kelime bilgisi, okuduğunu anlama, paragraf yazma.

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Belirli-Belirsiz edatları açıklar.
Belirli-Belirsiz edatları yazma becerilerinde kullanır.
Farklı zamanları kullanarak cümle yapıları tasarlar.
Geniş zamanı kullanarak cümle kurar.
Şimdiki zamanı kullanarak cümle kurar.
Geçmiş zamanı kullanarak cümle kurar.

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Video İzleme, Okuma İnsanlarla Tanışma ve Kendini Tanıtma; Sıfatlar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
2 Video İzleme, Okuma Aile Hakkında Konuşmak; Olmak/ Bu-Şu/ Bunlar-Şunlar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
3 Video İzleme, Okuma Meslekler; Özne Zamirleri- İyelik Sıfatları Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
4 Video İzleme, Okuma Ülkeler, Milletler, İngilizce Alfabe ve Rakamlar; Tekil-Çoğul Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
5 Video İzleme, Okuma Günlük rutinler; Geniş Zaman, Sıklık Zarfları Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
6 Video İzleme, Okuma Kişileri ve Vücut Parçalarını Açıklama; Şimdiki Gelecek Zaman Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
7 Video İzleme, Okuma Belirli ve Belirsiz Edatlar; Bir- sıfatsız Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
8 - ARA SINAV -
9 Video İzleme, Okuma Genel Tekrar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
10 Video İzleme, Okuma Yiyecek ve İçecekler, Tarif Vermek; Sayılabilir ve Sayılamayan İsimler Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
11 Video İzleme, Okuma Miktar Açıklamaları; Bazı- biraz, ne kadar. Miktar Belirleyiciler; biraz, az, çok, fazla, Tarif Vermek Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
12 Video İzleme, Okuma Basit Geçmiş Zaman Fiili; Geçmiş Zaman Kipleri Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
13 Video İzleme, Okuma Düzenli ve Düzensiz Fiillerle Basit Geçmiş Zaman Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
14 Video İzleme, Okuma Geçmiş Zamanda Alışkanlıklarla Alıştırma Yapmak Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
15 Video İzleme, Okuma Genel Tekrar Programlanmış Öğrenme, Video Konferans
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

KAYNAKLAR

Seligson, P. (2009). Richmond essential english course elementary-2. Richmond Publishing.
Walker, E., Elsworth, S. (2000). Grammar practice for elementary students. Longman Press.
Meriç, D. (2018). İngilizce günlük konuşmalar. Fono Kurumu yayınları.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Yarıyıl İçi Yapılan Çalışmaların Ölçme ve Değerlendirmesi Etkinlik Sayısı Katkı Yüzdesi Açıklama
(0) Etkisiz (1) En Düşük (2) Düşük (3) Orta (4) İyi (5) Çok İyi
0 1 2 3 4 5

DERSİN PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARINA KATKISI

KNOWLEDGE
Theoretical
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Define basic concepts about gastronomy.
1
2
Interpret the basic concepts, areas and approaches related to the field.
0
KNOWLEDGE
Factual
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Relate the information and facts about the field to the fields of social sciences such as Law, Sociology, Philosophy and Economy.
0
2
Compare national and international cuisines in terms of similarities and differences.
0
SKILLS
Cognitive
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Categorize food hygiene and safety into accepted standards and practices.
0
2
Prepare the technical infrastructure and contents of kitchen activities.
0
SKILLS
Practical
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Apply theoretical knowledge about food science into the field of gastronomy.
0
2
Collaborate with shareholders in the field to bring new ideas, products to the market.
0
3
Integrate basic kitchen techniques and product preparation principles into today's technology.
0
4
Plan the work schedule and workflow in food and beverage enterprises.
0
OCCUPATIONAL
Autonomy & Responsibility
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Calculate costs in the food and beverage field.
0
2
Carry out management theories, recruitment and evaluation processes effectively in food and beverage business.
0
3
Organizes participation to national and international competitions and fairs in its field.
0
OCCUPATIONAL
Learning to Learn
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Examine developments, changes and innovations in the field by accepting the lifelong learning as a principle.
0
2
Find planning, executioning and editing mistakes systematicly related to his field.
0
OCCUPATIONAL
Communication & Social
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Express their ideas using presentation and communication techniques in deliberate and verbal ways.
1
2
Organize activities related to the field.
0
OCCUPATIONAL
Occupational and/or Vocational
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Interpret ethical values and legal regulations related to their profession in the direction of the substances in the legislation.
0
2
Design social and social projects in his / her field using historical, cultural and geographical riches.
0
3
Perform scientific researches using knowledge and skills related to his field.
0

DERSİN İŞ YÜKÜ VE AKTS KREDİSİ

Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri İş Yükü
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri Etkinlik(hafta sayısı) Süresi(saat sayısı) Toplam İş Yükü
Ders 14 3 42
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 13 2 26
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 1 4 4
Ara Sınav 1 1 1
Ara Sınav Hazırlığı 1 3 3
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 31 0 77
Genel Toplam 77
Toplam İş Yükü / 25.5 3
Dersin AKTS(ECTS) Kredisi 3,0