TR EN

BREAD MAKING TECHNIQUES COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP108 BREAD MAKING TECHNIQUES 2 3 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Ekmeğin tarihçesi Ekmek ve üretimindeki temel bileşenleri Anlatım
2 Literatür araştırması Maya ve çeşitleri, Un çeşitleri ve randımanları,tuz ve çeşitleri Anlatım
3 Literatür araştırması Ekmek yapımında kullanılan ekipmanlar Ekmek yoğurma aşamaları Anlatım-Uygulama
4 Literatür araştırması Fransız ekmeği/baget Uygulama
5 Literatür araştırması Fransız ekmeği/brioche Uygulama
6 Literatür araştırması İtalyan ekmeği /focaccia Uygulama
7 Literatür araştırması İngiliz ekmeği /soda Bread Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Hamburger ekmeği Uygulama
10 Literatür araştırması Alman ekmeği Uygulama
11 Literatür araştırması Hint ekmeği Uygulama
12 Literatür araştırması Sarımsaklı ekmek Uygulama
13 Literatür araştırması Artizan ekmek Uygulama
14 Literatür araştırması Ekşi eaya incir cevizli ekmek Uygulama
15 Literatür araştırması Panettone ekmeği Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -