BREAD MAKING TECHNIQUES COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION
Code |
Name of the Course Unit |
Semester |
In-Class Hours (T+P) |
Credit |
ECTS Credit |
ASP108 |
BREAD MAKING TECHNIQUES |
2 |
3 |
2 |
5 |
WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY |
Week |
Preparatory |
Topics(Subjects) |
Method |
1 |
- |
Ekmeğin tarihçesi
Ekmek ve üretimindeki temel bileşenleri |
Anlatım |
2 |
Literatür araştırması |
Maya ve çeşitleri, Un çeşitleri ve randımanları,tuz ve çeşitleri |
Anlatım |
3 |
Literatür araştırması |
Ekmek yapımında kullanılan ekipmanlar
Ekmek yoğurma aşamaları |
Anlatım-Uygulama |
4 |
Literatür araştırması |
Fransız ekmeği/baget |
Uygulama |
5 |
Literatür araştırması |
Fransız ekmeği/brioche |
Uygulama |
6 |
Literatür araştırması |
İtalyan ekmeği /focaccia |
Uygulama |
7 |
Literatür araştırması |
İngiliz ekmeği /soda Bread |
Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Hamburger ekmeği |
Uygulama |
10 |
Literatür araştırması |
Alman ekmeği |
Uygulama |
11 |
Literatür araştırması |
Hint ekmeği |
Uygulama |
12 |
Literatür araştırması |
Sarımsaklı ekmek |
Uygulama |
13 |
Literatür araştırması |
Artizan ekmek |
Uygulama |
14 |
Literatür araştırması |
Ekşi eaya incir cevizli ekmek |
Uygulama |
15 |
Literatür araştırması |
Panettone ekmeği |
Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |