Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
ASP108 | BREAD MAKING TECHNIQUES | 2 | 3 | 2 | 5 |
Objectives and Contents |
|
---|---|
Objectives: | Bu dersin amacı; hamurun yapısı, bileşenleri ve hazırlama teknikleri konusunda temel bilgiler verilir ve öğrencilerin bunları uygulamaları sağlamaktır. |
Content: | Bu dersin içeriğinde; ekmeğin tarihçesi, ekmek ve üretimindeki temel bileşenleri, maya ve çeşitleri, un çeşitleri ve randımanları,tuz ve çeşitleri, ekmek yapımında kullanılan ekipmanlar, ekmek yoğurma aşamaları, fransız ekmeği/baget, fransız ekmeği/brioche, İtalyan ekmeği /focaccia, İngiliz ekmeği /soda Bread, Hamburger ekmeği, Alman ekmeği, Hint ekmeği, Sarımsaklı ekmek, artizan ekmek, ekşi eaya incir cevizli ekmek, panettone ekmeği konuları işlenecektir. |