TR EN

BAKERY PRODUCTS COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP203 BAKERY PRODUCTS 3 4 3 4

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar /Basit hamur ile börekler hazırlama Uygulama
2 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ekmek dekorları Uygulama
3 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar / Milföy hamuru hazırlama, Milföy hamuru ile yapılan ürünleri Uygulama
4 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar / Ekmek çeşitleri hazırlama Uygulama
5 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri, Pizza çeşitlerini hazırlama Uygulama
6 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar / Pişmiş hamurdan ürün hazırlanması Uygulama
7 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar / Kek çeşitleri hazırlama Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Yaş pasta hazırlama Uygulama
10 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar / Kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak Uygulama
11 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Sütlü tatlılar meyve tatlıları Uygulama
12 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Özel Türk tatlıları (Helva, Aşure vb.) hazırlama Uygulama
13 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri Uygulama
14 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar, tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama Uygulama
15 Ders materyallerinden işlenecek konuyu okumalı ve incelenmeli Ön hazırlıklar, şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -