TR EN

FOOD-RELATED LEGISLATION COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY445 FOOD-RELATED LEGISLATION 7 2 2 2

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Besin kontrolü ve gıda mevzuatının temel ilkelerini tanımlar.
Besin güvenliğinin amacını açıklar.
Besinlerde kalite kontrolünün ve mevzuatının önemini örneklerle açıklar.
Türk Gıda Kodeksini takip eder ve ilgili kriterleri günlük uygulamalarda kullanır.
Besin güvenliğini tanımlar ve alınması gereken önlemleri açıklar.
Türkiye'de uygulanan besin kontrolü ve güvenliği ile ilgili yasa, yönetmelik ve tebliğleri keşfeder.
Gıda katkı maddeleri ve kimyasal bulaşmaların sağlık üzerindeki etkilerini inceler.
Gıda üretimi, işlenmesi ve depolanması aşamalarındaki riskleri gösterir ve bu süreçlerdeki mevzuatlara bağlı kalır.