TR EN

HİJYEN VE SANİTASYON COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GDP157 HİJYEN VE SANİTASYON 1 2 2 5

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Hijyen ve sanitasyon kavramlarını açıklar.
Gıdalarda zehirlenmeye veya bozulmaya neden olan mikroorganizmaların gelişmesini etkileyen faktörleri ve bunları nasıl engellenebileceklerini anlar.
Gıdaların mutfağa gelmeden önceki anında ve üretim aşamasında hijyen kurallarını yerine getirir.
Gıda güvenliği hususunda personel hijyeninin önemini anlar.
Kirlenme türlerine uygun deterjan türlerini bilerek üretim yerinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini yapar.
Gıda güvenliği yönetim sistemlerini ve önemini açıklar.
HACCP ve ISO 22000 sistemlerinin temellerini öğrenir.