TR EN

KITCHEN PRODUCTS COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP106 KITCHEN PRODUCTS 2 3 2 6

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Mutfak uygulama alanında kullanılan temel kavramları tanımlar.
Temel pastahane teknikleri tanımlar.
Temel pastahane tekniklerini uygular.
Türk mutfağının temel özelliklerini açıklar.
Pilav yapım tekniklerinde kullanılan kavramları tanımlar.
Pilav yapım tekniklerini uygular.
Salata ve meze yapımı ile ilgili teknik kavramları açıklar.
Salata ve meze yapım tekniklerini uygular.
Türk mutfağına özgü kebap,et ve sakatat yemekleri ile ilgili kavramları tanımlar.
Türk mutfağına özgü kebap,et ve sakatat yemekleri ile ilgili teknikleri uygular.