TR EN

KITCHEN PRODUCTS COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP106 KITCHEN PRODUCTS 2 3 2 6

Objectives and Contents

Objectives: Dersin amacı; öğrencilerin temel mutfak teknikleri ve ürünleri ile ilgili bilgi verip uygulamasını yaptırmaktır.
Content: Bu dersin içeriğinde; temel pastahane teknikleri, talı-tuzlu kurabiye yapımı, çırpılarak hazırlanan hamurlar, tatlı-tuzlu kek yapımı, sütlü tatlılar, ulusal ve uluslararası sütlü tatlı yapımı, şerbetli tatlılar, şerbetli tatlı yapımı, Türk mutfağının genel özellikleri,pilav yapım teknikleri, pilav yapımı, salata ve meze yapımı, Türk mutfağına özgü kebap, et ve sakatat yemeği yapımı, kebap, et ve sakatat yemeği konuları işlenecektir.