TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY145E PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION I 1 6 4 6

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Özel durumlarda (hasta, yaşlı, çocuk vb) besinlerin hangi özelliğinden dolayı seçileceğini yorumlar.
Özel durumlarda (hasta, yaşlı, çocuk vb) besinlerin pişirilme methodlarını seçer.
Besinlerin özelliklerine göre pişirme yöntemlerini uygular.
Besinlerin özelliklerine uygun saklama yöntemlerini seçer.
Besinlerde pişirme ile oluşan değişiklerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini gösterir.
Çeşit ve besin ögeleri açısından besinlerin insan beslenmesindeki önemini açıklar.
Karbonhidratların vücuttaki görevlerini açıklar.
Proteinlerin vücuttaki görevlerini açıklar.
Gıda gruplarının (tahıl ve tahıl ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb.) faydalarını açıklar.