| Yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık arasındaki ilişkiyi gösterir. | 
                            
                                | Besin ögelerinin günlük tüketim miktarlarını gösterir ve önerilere göre karşılaştırır. | 
                            
                                | Genel beslenme durumu, beslenme alışkanlıklarını ve diyet örüntüsünü ana hatlarıyla belirtir. | 
                            
                                | Farklı yaş ve gruplarına göre beslenme önerileri düzenler. | 
                            
                                | Menü planlama ilkelerini uygular ve uygun menüleri biçimlendirir. | 
                            
                                | Hazırlama, pişirme ve ölçüm yöntemlerini sürdürülebilir beslenme ilkelerine bağlı kalarak manipüle eder. | 
                            
                                | Karbonhidratların genel özelliklerini, sindirim ve emilim süreçlerini ve vücut fonksiyonları açısından önemini açıklar. | 
                            
                                | Proteinlerin genel özelliklerini, sindirim ve emilim süreçlerini ve vücut fonksiyonları açısından önemini açıklar. | 
                            
                                | Karbonhidratlar ve proteinlerin kaynaklarını gösterir ve gereksinimlerini hesaplar. | 
                            
                                | Tahıllar, yumurta, süt, et ve kurubaklagillerin hazırlama ve pişirme tekniklerini takip eder ve oluşan kimyasal reaksiyonları açıklar. | 
                            
                                | Vitamin ve mineral kaybını önleyecek hazırlama, pişirme ve ölçüm tekniklerini uygular ve takip eder. |