TR EN

FOOD HYGIENE AND SANITATION COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GMS106 FOOD HYGIENE AND SANITATION 2 3 3 6

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Kayaardı, S. (2015). Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Sidaş Yayınları, Manisa.
Schiffer vd.,(2018). Principles of Hygiene and Food Safety Management
Food Safety and Sanitation Manual.
MEGEP. (2011). Yiyecek İçecek Hizmetleri Hijyen Sanitasyon.
MEGEP. (2011). İşletmelerde Temizlik ve Dezenfeksiyon. Ankara.
Fidan ve Ağaoğlu. (2004). Ağrı Bölgesinde Bulunan Lokantaların Hijyenik Durumu Üzerine Araştırmalar. YYU Vet. Fak. Derg. 15 (1-2), 107-114.
Şenel, Y. ve Başoğlu, F. (2002). Gıda İşletmelerinde Kullanılan Bazı Dezenfektanların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri. Ulud. Üniv. Zir. Fak. Derg. 16, 105-115.