TR EN

GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS106 GIDA HİJYENİ VE SANİTASYON 2 3 3 6

KAYNAKLAR

Kayaardı, S. (2015). Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Sidaş Yayınları, Manisa.
Schiffer vd.,(2018). Principles of Hygiene and Food Safety Management
Food Safety and Sanitation Manual.
MEGEP. (2011). Yiyecek İçecek Hizmetleri Hijyen Sanitasyon.
MEGEP. (2011). İşletmelerde Temizlik ve Dezenfeksiyon. Ankara.
Fidan ve Ağaoğlu. (2004). Ağrı Bölgesinde Bulunan Lokantaların Hijyenik Durumu Üzerine Araştırmalar. YYU Vet. Fak. Derg. 15 (1-2), 107-114.
Şenel, Y. ve Başoğlu, F. (2002). Gıda İşletmelerinde Kullanılan Bazı Dezenfektanların Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri. Ulud. Üniv. Zir. Fak. Derg. 16, 105-115.