TR EN

NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY208 NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY II 4 3 3 4

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Aksoy, M. (2020). Beslenme biyokimyası (6. baskı). Nobel Tıp Kitabevleri.
Brody, T. (1998). Nutritional biochemistry (2nd ed.). Academic Press. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-134836-6.X5000-8
Gürdöl, F. (2014). Mum ışığında yemek: Beslenmenin biyokimyası (1. baskı). Nobel Tıp Kitabevleri.
Keskin, A., Aktaş Karaçelik, A., & diğerleri. (2022). Beslenme biyokimyası (H. B. Savaş, Ed.). Nobel Akademik Yayıncılık.
Konukoğlu, D. (2017). Temel ve klinik biyokimya: Sağlık hizmetleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları için. Nobel Tıp Kitabevleri.
Yanar, K. (Ed.). (2024). Klinik beslenme biyokimyası. Ankara: Nobel Tıp Kitabevleri.