TR EN

FOOD-RELATED LEGISLATION COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY445 FOOD-RELATED LEGISLATION 7 2 2 2

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Artık, N., Şanlıer, N., & Ceyhun Sezgin, A. (2024). Gıda güvenliği ve gıda mevzuatı (5. baskı). Detay Yayıncılık.
Başoğlu, F. (2016). Gıda kalite kontrolünün esasları ve gıda güvenliği yönetim sistemleri (3. baskı). Dora Yayıncılık.
Food and Agriculture Organization (FAO), & World Health Organization (WHO). (2018). Understanding Codex (5th ed.). FAO.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. (2011). Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği. Resmî Gazete, 28157 (3. mükerrer).
World Health Organization, & Food and Agriculture Organization. (n.d.). Codex Alimentarius: International food standards. https://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius