Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
BEY348E | NUTRITIONAL EPİDEMIOLOGY | 6 | 2 | 2 | 4 |
Objectives and Contents |
|
---|---|
Objectives: | Beslenme epidemiyolojisi ve halk sağlığı sorunları, diyetisyenin politika planlamasındaki rolü, hastalık epidemiyolojisindeki araştırma yöntemleri ve çeşitli hastalıkların epidemiyolojisine ilişkin bilgi ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Content: | Epidemiyoloji, beslenme epidemiyolojisi, risk grupları, protein- enerji malnütrisyonu, emzirme politikaları, obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, kanser, kemik hastalıkları, diş çürükleri, vitamin ve mineral yetersizlikleri epidemiyolojisi, dünyada ve ülkemizde uygulanan beslenme plan ve politikaları ve epidemiyolojik çalışmaların planlanması. |