TR EN

FIELD TRAINING II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY442E FIELD TRAINING II 8 26 14 14

Objectives and Contents

Objectives: Beslenme ve Diyetetik programında kazanılan teorik ve pratik bilgilerin, becerilerin, yeterliliklerin meslek hayatında uygulanacak mesleki yetkinliğin arttırılması ve diyetisyenlik mesleğine ilişkin bilgi, beceri ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır.
Content: Enteral-parenteral beslenme vaka çalışması, böbrek hastalığı vaka çalışması, karaciğer hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları vaka çalışması, kalp damar hastalıkları vaka çalışması, toplu beslenme sistemlerinde satın alma, depolama, maliyet kontrolü gözlemlerinin değerlendirilmesi, menü planlama uygulamaları, acil durum ve kriz yönetimine ilişkin becerilerin geliştirilmesi, Literatür bilgileri araştırma, yenilikleri takip etme becerisi ve raporlama.