TR EN

SOSLAR VE ÇORBALAR DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS321 SOSLAR VE ÇORBALAR 5 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Sosların menüdeki yeri ve önemi Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Beşamel sos ve türevleri, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
3 Literatür araştırması Domates ve soğuk tereyağ sosları, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
4 Literatür araştırması Temel kahverengi soslar, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
5 Literatür araştırması Demi glace sos türevleri, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
6 Literatür araştırması Temel beyaz sos ve türevleri, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
7 Literatür araştırması Mayonez sos ve türevleri, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Hollandaise sos ve türevleri, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
10 Literatür araştırması Çorbalara ön hazırlık, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
11 Literatür araştırması Berrak çorbalar, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
12 Literatür araştırması Kremalı çorbalar, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
13 Literatür araştırması Taneli çorbalar, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
14 Literatür araştırması Püreli çorbalar, Mutfak Uygulama Anlatım, Soru-Cevap, Uygulama
15 Literatür araştırması Ders Tekrarı Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -