1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, pişirme teknikleri, temel ilkeleri, beslenme, besin ögeleri ve sağlık ile etkileşimi, mutfakta iş güvenliği ilkeleri |
Anlatım, Tartışma |
2 |
Makale okuma |
Pişirmenin ana amaçları |
Anlatım, Tartışma |
3 |
Makale okuma |
Isı aktarımı ve türleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
4 |
Makale okuma |
Pişirme tekniklerinin sınıflandırması |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
5 |
Literatür araştırması |
Su, özellikleri ve pişirme tekniklerinden genel davranışı |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
6 |
Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama |
Kuru pişirme teknikleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
7 |
Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama |
Diğer pişirme teknikleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama |
Ödev sunumları, vize hazırlık çalışmaları |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
10 |
Literatür araştırması |
Vize sorularının açıklanarak çözülmesi, farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri |
Anlatım, Tartışma Grup Çalışmaları, Video İzleme |
11 |
Literatür araştırması |
Pişirme tekniklerinin yol açtığı istenmeyen zararlı bileşikler |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
Grup Çalışmaları |
12 |
Literatür araştırması |
Farklı gıda gruplarında kullanılan pişirme teknikleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
Grup Çalışmaları |
13 |
Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama |
Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
14 |
Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama |
Pişirme teknikleri ve iş sağlığı ve güvenliğinde dikkat edilmesi gereken prensipler |
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışmaları, Video İzleme |
15 |
Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama |
Ödev sunumları, final hazırlık çalışmaları |
Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |