Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Uçak gövdesi bakım teknikerleri Ulaştırma Bakanlığına bağlı uçak fabrikalarında veya bakım onarım atölyelerinde görev alabilirler. Ülkemizde hava ulaşımı arttıkça ve bu alanda özel sektör işletmeleri de yer aldıkça uçak gövde ve motor bakım teknisyenlerinin çalışma alanları da genişlemektedir.

Çalışma Olanakları

THY TEKNİK, ONURAIR TEKNİK, MYTECHNIC gibi ana üs bakımlarının yapıldığıHava Aracı Bakım Kuruluşları  ve Hava İkmal Bakım Merkezleri,, Sivil ve Askeri Havacılık alanında işletmeci kapsamındaki hat bakım işlemlerini yapmak üzere  her türlü Havayolları, Türk Hava Kuvvetleri üsleri, genel havacılık işletmeleri, ile havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerde çalışmaktadır

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik “ doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden yatay geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan yatay geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.

Dikey Geçiş

Meslek Yüksekokullari mezunları, ilgili yönetmelikteki koşullari sağlamalari halinde dört yillik lisans öğrenimine devam edebilmektedirler.

Ancak, TANINAN OKUL sertifikasyonu ile elde edilen imtiyazların geçerli olması için öğrencilerin eşdeğer"TANINAN OKUL" sertifikasyonu olan okul / bölümden dikey geçiş yapması gereklidir. Bu koşulu sağlamayan bölümlerden yapılan dikey geçişlerde "TANINAN OKUL" imtiyazına ait haklar mezunlara verilememektedir.