TR EN

MUTFAK AKIMLARI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY232 MUTFAK AKIMLARI 4 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür taraması Trend/Akım Kavramı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
2 Literatür taraması Fransız Klasik Mutfağı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
3 Literatür taraması Nouvelle Mutfak Akımı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
4 Literatür taraması Yerel Yiyecekler Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
5 Literatür taraması Popüler Kültür ve Fast&Food Akımı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
6 Literatür taraması Akdeniz Mutfağı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
7 - Genel tekrar Soru- Cevap - Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Slow Food Akımı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
10 Literatür taraması Organik ve Yerel Gıda Tüketici Eğilimleri Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
11 Literatür taraması Füzyon Mutfağı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
12 Literatür taraması Moleküler Gastronomi Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
13 Literatür taraması Yenilebilir Böcekler Akımı ve Neofobi Kavramı Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
14 Literatür taraması Siyah Gıdalar Anlatım- Soru- Cevap - Tartışma
15 - Genel Tekrar Soru- Cevap - Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -