TR EN

GENEL İŞLETME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
YOB155 GENEL İŞLETME 1 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - İhtiyaç tanım ve türleri, mal ve hizmet tanımı, ekonomik faaliyetler -
2 - Üretim ve üretim faktörleri, işletme süreci -
3 - İşletme tanımı ve işletmeyi belirleyen nitelikler -
4 - Prodüktivite, iktisadilik ve rantabilite kavramları ve örnek çözüm -
5 - Girişimci ve yönetici tanımları ve analizi -
6 - İşletme çevresi ve çevre faktörleri analizi -
7 - İşletme türlerinin çeşitli kriterlere göre incelenmesi -
8 - İşletme biliminde izlenen yöntemler -
9 - İşletme amaçları; maliyet, gelir kavram ve türleri -
10 - ARA SINAV -
11 - İşletme kuruluşu ve fizibilite çalışması -
12 - Kapasite ve optimal işletme büyüklüğü -
13 - İşletmeler arası ekonomik birleşmeler -
14 - İşletme yönetim fonksiyonları -
15 - Genel Tekrar -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -