Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Bu programdan mezun olacak öğrencilerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olan tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilme olanağı mevcut olup yeni doğandan yetişkin ve yaşlılara kadar tüm yaş gruplarına fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapist denetiminde gerekli profesyonel fizik tedavi hizmeti verebilirler. Rehabilitasyon merkezlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde hidroterapi ünitelerinde çalışabilirler.

Çalışma Olanakları

Fizyoterapi bölümünden mezun olan bireyler üniversitelerde, devlet ve özel hastanelerin fizik tedavi bölümlerinde, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Kurumu, belediye ve araştırma hastanelerin ilgili kısımlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde, spor salonlarında, kaplıca-kür merkezlerinde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde hidroterapi ünitelerinde çalışabilirler.

Yatay Geçiş

TYT puan türüyle öğrenci kabul eden sağlık bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Dikey Geçiş

Programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Sağlık Yönetimi lisans programlarına geçebilirler.