Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Bu programdan mezun olacak öğrencilerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olan tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışabilme olanağı mevcut olup yeni doğandan yetişkin ve yaşlılara kadar tüm yaş gruplarına fizik tedavi uzmanı ve fizyoterapist denetiminde gerekli profesyonel fizik tedavi hizmeti verebilirler. Rehabilitasyon merkezlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, özel kliniklerde, spor kulüplerinde, huzurevlerinde sağlık turizmine yönelik otellerde hidroterapi ünitelerinde çalışabilirler.

Çalışma Olanakları

Fizyoterapi bölümünden mezun olan lar üniversite, devlet ve özel hastanelerin ilgili bölümlerinde , Sağlik Bakanliği, Sosyal Sigortalar Kurumu, belediye ve araştirma hastanelerin ilgili kisimlarinda, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde, spor salonlari ve kulüplerinde, çalişabilirler.

Yatay Geçiş

YGS-2 puan türüyle öğrenci kabul eden sağlik bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Dikey Geçiş

Programdan mezun olan öğrenciler dikey geçiş ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programina geçebilirler.