Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunları, disiplinler arası eğitim almanın sağladığı avantajdan yararlanarak kamu sektörü, özel sektör ve üçüncü sektör örgütlerinde kariyer yapma olanağına sahiptirler. Bölümümüz mezunları siyaset bilimi, idare,  hukuk, iktisat gibi farklı bilim alanlarından kazandıkları bilgiler ile; bakanlıklar, yerel yönetimler, KİT’ler, sivil toplum kuruluşları, finans kuruluşları gibi, kamu, özel ve gönüllü kuruluşlarda uzman, teftiş kurulu üyesi ve diğer alanlarda orta ve üst düzey yönetici olarak istihdam edilirler. Akademik hayatı tercih edecek öğrencilerimiz, ilgi alanları doğrultusunda doktora programlarına devam edebilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş

Üniversite ve YÖK yönetmelikleri doğrultusunda benzer nitelikte programlar üzerinden yatay geçiş yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş