Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Mezunlarımız için iş ve akademik kariyer olanakları çok geniştir. Elektronik, Haberleşme, İşaret İşleme, Güç ve Enerji, Kontrol ve Otomasyon gibi disiplinler mezunlarımızın iş alanlarıdır. Mezunlarımız, kamuda, özel sektörde ve dünyanın saygın kurumlarında çalışabilir, dünya üniversitelerinde doktora yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunları elektronik, thaberleşme sistemleri, enerji sistemleri, kontrol ve kumanda sistemleri alanında ulusal ve uluslararası iş olanaklarına sahiptir. Programı tamamlayanlar, üniversitede araştırma görevlisi olabilir, doktora programları ile akademik kariyerlerine devam edebilirler. Elektronik, haberleşme, işaret işleme, güç ve enerji, kontrol ve otomasyon,yenilenebilir  enerji, uzaktan algılama gibi disiplinler mezunlarımızın iş alanları olup,  kamuda, özel sektörde ve dünyanın saygın kurumlarında istihdam edilebilirler. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz yurt dışındaki üniversitelerinde de doktora yapma imkanına sahiptir.

Yatay Geçiş

Dikey Geçiş