Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı mezunu olan öğrencilerimiz kamu ve özel kuruluşların pek çok departmanında istihdam olanaklarına sahip olurlar. İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans   programını başarı ile tamamlayan mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunları ile teknik elemanlar İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğinin 8/(1)-b-2 maddesine göre B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına doğrudan  başvurma hakkı kazanmaktadır. Bu alanda çalışmak isteyenlere büyük bir iş imkanı ve zaman kazanımı sağlamaktadır.

Çalışma Olanakları

Üretim ve Servis İşletmelerinde, fabrika ve tesislerde ,kurum ve kuruluşlarda, İnsan , makina , malzeme ile ilgili sistemlerde,sağlık ve güvenlik ile ilgili hususlarda etkin bir şekilde görev alınmasına yönelik bir programdır.Teknik,tıp,sosyal vd. bilimlerdeki billgilerden yararlanılır,Planlama,Düzenleme Uygulama ve Kontrol üzerinde çalışırlar.

Yatay Geçiş

Yatay geçiş ile İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’na geçmek isteyen Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Ve Fen Fakültesi mezunlarına gerekli koşullar tamamlandığı takdirde geçiş hakkı verilmektedir.

Dikey Geçiş

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Programı’na geçmek isteyen Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Fen Fakültesi mezunlarına gerekli koşullar tamamlandığı takdirde dikey geçiş hakkı verilmektedir.