Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Tezli/tezsiz yüksek lisans programından mezun olan meslek elemanları, çalıştıkları kurumlarda Çocuk Gelişimi Uzmanı (Bilim Uzmanı) olarak görev yapmaktadırlar.

Ayrıca üniversitelerin çocuk gelişimi ile ilgili alanlarında akademisyen olarak çalışmaktadırlar.

Yüksek Lisans programındaki öğrenciler kendi dallarında hazırladıkları tezin savunma sınavında başarılı sayılması durumunda ÇGE programında "Bilim Uzmanlığı" diploması almaya hak kazanırlar. Bilim Uzmanlığı derecesini alan adaylar isterlerse doktora programına başvurabilirler.

Çalışma Olanakları

Yatay Geçiş