Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Türk Dili ve Edebiyatı lisansüstü programlarından mezun olan öğrencilerin kariyer olanakları geniştir. Öğretmenlikten akademisyenliğe, akademisyenlikten gazeteciliğe pek çok alanda çalışmaları mümkündür. MEB'da uzman öğretmen olarak çalışabilir, akademik bir kariyere sahip olabilir, özel kurumlarda becerilerini aktarabilirler.

Çalışma Olanakları

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları, kamu ve özel kuruluşlarda pek çok farklı unvanla çalışma olanaklarına sahip olurlar. Devlet okulları ve özel sektör okullarda (öncelikle liselerde) öğretmenlik, yabancılara Türkçe öğreten TÖMER benzeri özel kurslarda öğretmenlik, Belediyelere bağlı İSMEK kurslarında Osmanlıca, diksiyon vb. derslerde öğretmenlik, araştırma görevliliği ile başlayan süreç sonunda akademisyenlik, basın yayın kuruluşlarında dergi, gazete yöneticiliği ve editörlük yapabilirler.  Program, akademik kariyer planlayanlar için doktora programına geçiş için olanak sağlanmaktadır.

Yatay Geçiş

Üniversite ve YÖK yönetmelikleri doğrultusunda benzer nitelikte programlar üzerinden yatay geçiş yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş