Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Dil ve Konuşma Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisi dalında en az dört yıl yüksek öğrenim görerek Dil ve Konuşma Terapisi Lisans Diploması ile Dil ve Konuşma Terapisti unvanı alarak  mesleği yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir.

Çalışma Olanakları

Lisans programından mezun olup dil ve konuşma terapisti unvanına sahip mezunların görev yapabileceği birimler: Üniversitelerin Tıp Fakültesi Hastaneleri, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Üniversiteler ve Özel kliniklerdir.

Yatay Geçiş

Sağlik Bilimleri Fakültesi'ne yapılacak olan yatay geçişler ''İstanbul Gelişim Üniversitesi muafiyet-intibak işlemleri ve yatay geçiş esasları yönergesi'' hükümlerine göre yürütülmektedir. Öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölümleri arasında kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş yapabilmektedir.

Dikey Geçiş