Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

1- Klinik Ergoterapist: Hastanelerde, kliniklerde veya sağlık merkezlerinde çalışarak bireylere rehabilitasyon hizmetleri sunabilirler. Bu hizmetler genellikle hastaların günlük yaşam aktivitelerine geri dönmelerini desteklemeyi ve bağımsızlıklarını artırmayı amaçlar.

2- Toplum Sağlığı Ergoterapisti: Genel sağlık bilincini artırmak ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için toplum merkezlerinde, sağlık kuruluşlarında veya devlet kurumlarında projelerde yer alabilirler. Bu projeler genellikle yaşlı bakımı, engelli bireylerin entegrasyonu ve iş kazalarının önlenmesi gibi konuları içerebilir.

3- Pediatrik Ergoterapist: Hastanelerde veya kliniklerde çalışabilir ve çocuklarda motor beceri gelişimi, el becerileri, oyun terapisi ve günlük yaşam aktiviteleri üzerine hizmet verebilirler. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde prematüre bebeklerin gelişimini desteklemek için erken müdahale sağlayabilirler.

Çalışma Olanakları

Ergoterapistler hastanelerde, kliniklerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, okullarda, ev bakımı programlarda, toplum sağlık merkezlerinde, huzurevlerinde, fabrika ve işyerlerinde çalışabilirler. Günümüzde mezunlarımızın çalışmayı en çok tercih ettikleri alanlar ise devlet hastaneleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleridir.Ergoterapistler, yüksek lisans ve doktora çalışması yaparak akademik kariyer basamaklarında ilerleyebilir. Çalışma alanlarına bağlı olarak çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilir ve görev alabilirler.

Yatay Geçiş

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne yapılacak yatay geçişler “Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına ilişkin Yönetmelik” Hükümlerine göre yürütülmektedir.

Öğrenciler Üniversite içinde başka bir programa yatay geçiş için, akademik takvimde belirtilen süreler içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunabileceklerdir. Başvurular, öğrencinin geçiş yapmak istediği bölümün önerisi ve ilgili yönetim kurulunun kararı sonrasında gerçekleşmektedir.

Dikey Geçiş

Kurum içi ve kurum dışı, sağlık bilimleri bölümleri.