Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü mezunları, kamu ve özel yayın kuruluşları olmak üzere, karasal/uydu/kablolu televizyon kanalları, konvansiyonel/dijital gazeteler, dergiler; prodüksiyon, reklam ajansları; çevrimiçi platformlar, dijital yayın kuruluşları; sosyal medya kanalları, şirketlerin kurumsal iletişim departmanları gibi sektörün çeşitli kollarında faaliyet yürüten medya kurumları bünyesinde kamera, ses, ışık, senaryo, kurgu, log ekipleri içinde ya da rejide yer alan herhangi bir pozisyonda; ayrıca yönetmen, spiker, muhabir, editör, foto-muhabiri, SEO haberciliği gibi pozisyonlarda, tasarım ekipleri içerisindeki bir çok pozisyonda, videographer, sosyal medya yürütücüsü, metin yazarı, reels maker, içerik üreticisi, medya planlamacısı gibi pek çok unvanla çalışabilecek olan mezunlarımız, yükseköğrenimlerine devam ederek akademik kariyer de yapabilirler.
Bölüm mezunları kamu ve özel sektördeki televizyon kurum ve kanallarında, haber ajanslarında, yapım şirketlerinde, dijital yayıncılık kuruluşlarında program yapımından yönetimine kadar her aşamada görev yapabilirler. Ayrıca, alanlarıyla ilgili olarak akademik kariyerlerine devam edebilirler.
Bölüm, önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dâhilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.
Bölüme Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilir. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde yüzde 50 burslu okuma imkânına sahip olur.