Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Yönetim Bilişim Sistemleri  bölümü mezunları, dört yıllık Yönetim Bilişim Sistemleri  lisans diplomalarını aldıklarında kamu ve özel sektörlerin çeşitli departmanlarında çalışma olanaklarına sahip olurlar.  Geleceğin meslekleri arasında görülen ve hemen her türlü alanlarda çalışabilmelerini sağlayacak bilgi ve becerilerle donanmış mezunlar, muhasebe, pazarlama, bilgi işlem, finans, satış, insan kaynakları yönetimi, bilgi teknolojileri, halkla ilişkiler gibi alanlarda kendilerine istihdam olanakları yaratmaktadır. Bu alanda akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler ALES ve yabancı dil ( YÖKDİL , YDS ) sınavlarına girerek gerekli puanları alarak ve başvurularını yaparak yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunları çalışma yaşamında genel olarak; bilişim, bilgi yönetimi ve yöneticilik alanında çalışma olanağına sahip olabilirler.

Yatay Geçiş

Yönetim Bilişim Sistemleri  bölümü,  “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne DGS  sınavı ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.