Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde dört yıllık eğitimini tamamlayan mezunlarımız, aldıkları teorik ve uygulamalı eğitim neticesinde radyo-televizyon yayıncılığı ve sinema yapımcılığı alanlarında gerek kamera önü gerekse kamera arkasında pek çok iş olanaklarına sahip olmaktadırlar. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü; karma bir bölüm olması itibariyle çeşitli iş olanaklarına sahip olan mezunlarımız kamu ve özel kuruluşların ilgili sektörlerinde yönetmen, yapımcı, kameraman, gazeteci, editör, sunucu, fotoğrafçı, senaryo, reklam ve metin yazarı, muhabir ve sesçi gibi pek çok unvanla çalışmaktadırlar. Bunların yanı sıra aldığı eğitimi akademik olarak devam ettirmek ve uluslararasılaşma yolunda adım atmak isteyen öğrencilerimiz, kariyerlerini bu doğrultuda planlayarak başarılı birer iletişim bilimci olarak hayatlarına devam edebilirler.
Özel ya da kamusal, yurt içinde ya da yurt dişinda radyo-televizyon örgütlerinde program yapimcisi, program yönetmeni, muhabir, kameraman, editör, yayin yönetmeni, sunucu, fotoğrafçi, senaryo yazari, reklam yazari yapimcisi ve yönetmeni, araştirmaci gazetecili; film örgütlerinde, film yapimcisi, film yönetmeni, senarist olarak çalişabilirler. Ayni zamanda üniversitede, araştirmaci, akademisyen olarak çalişabilir
Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.